p

Eastcoast USA & Canada 2007

Friday, August 24, 2007

Dag 8 - Toronto

Vandaag naar Toronto... De rit gaat langs het Thousand Islands gebied; een stuk rivier met letterlijk duizend kleine eilandjes erin. Op de meeste eilanden zijn huizen gebouwd. De rivier scheidt Canada van Amerika en dus zijn de eilanden ook verdeeld (75% van Amerika).

Vanaf de Thousand Islands naar de Pacific Mall bij Toronto gereden. Dit is een gigantisch Aziatisch winkelcentrum, waar ook vrijwel alleen maar Aziaten rondlopen.


Na de Pacific Mall nog even bij Japan Town gekeken, waar Valeri een aantal Bento (Japanse lunchbox) artikelen heeft kunnen kopen...Daarna door naar het hotel. We hebben een kamer op de 39e verdieping. Val durft nauwelijks uit het raam te kijken, dus dat wordt nog leuk op de CN Tower :)


De CN Tower is met 553 meter de hoogste toren ter wereld (totdat ze in Dubai klaar zijn met bouwen) en ze hebben er het hoogste uitzichtspunt ter wereld op 447 meter, vergelijkbaar met een gebouw van 147 verdiepingen!


We staan rond 16:15 bij de kassa en krijgen te horen dat het zo'n anderhalf uur duurt om boven te komen. Daarna mag je boven nog een keer een uur in de rij staan om naar de "echte" top te gaan.


Boven, in de "Sky Pod" sta je op 447 meter, Val vindt het allemaal maar niks, ik vind het schitterend.


Na boven een rondje te hebben gelopen gaan we met de lift naar beneden naar de "Glass Floor" op 342 meter.


Als we naar buiten gaan zijn er net een paar gestoorde skaters bezig. Na eerst een keer hard op zijn bek gegaan te zijn, lukt het 'm over een meterhoge handrail te grinden... Aangezien het ondertussen 19:45 was (drie uur bezig geweest met die toren) zijn we op zoek gegaan naar eten. We dachten dat dat bij het Eaton Centre wel zou lukken, maar blijkbaar gaan de winkels hier op zaterdag om 20:00 dicht, en het bijbehorende foodcourt dus ook. Gelukkig was de Mc nog open :D
Na het eten nog even bij de CN Tower gaan kijken. 's avonds verlichten ze de toren met 1330 LED-stroken. De toren is 5 uur per avond verlicht.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home