p

Eastcoast USA & Canada 2007

Sunday, August 26, 2007

Dag 6 - Montreal

Montreal, de op een na grootste stad in Canada en de een na grootste Frans sprekende stad in de westelijke wereld (op Parijs na). Als je de belabberde wegen, wegpiraten en architectuur ziet waan je je op het eerste gezicht in Parijs:


In de binnenstad van Montreal is een ondergronds winkelcentrum ingericht. Met o.a. 32 kilometer aan tunnels en rond de 1600 winkels is dit het grootste ondergrondse complex ter wereld. En winkels vind je niet alleen ondergronds, ook erboven heb je winkelstraten die niet onder doen voor New York:


Bij het Rogers Centre staat Raymond Mason's 'The Illuminated Crowd': een levensgrote groep mensen die staren naar een brand, ideologie of ideaal:



Vanaf de ondergrondse stad zijn we richting Chinatown gegaan. Chinatown Montreal is redelijk groot, met een marktje en een lading winkels:


Vlakbij Chinatown staat de Notre Dame van Montreal. In plaats van bijbelverhalen vertellen de glas-in-lood ramen hier de religieuze geschiedenis van de stad:




Vlakbij het water staat nog een mooi gebouw: Pointe-à-Callière Museum, over de geschiedenis van Montreal:


Vanaf hier wilden we nog een stukje langs het water lopen, maar toen begon het opeens ongenadig te regenen. Gelukkig zijn het vrij korte hoosbuien, dus we konden nog wel redelijk droog bij het hotel komen :)


Morgen naar Ottawa, de hoofdstad van Canada...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home