p

Eastcoast USA & Canada 2007

Monday, August 27, 2007

Dag 5 - Quebec

Vanochtend regen :(
Om 9 uur gaan we naar La Citadelle: een fort waarvan de eerste muren rond 1700 zijn geplaatst. Op dit moment huist het 22e regiment van de Canadian Forces erin. Quebec is de enige ommuurde stad in Noord Amerika:


Tijdens de zomermaanden kun je om 10:00 het wisselen van de wacht bijwonen. Het was nog even de vraag of het door zou gaan vanwege de regen (kunnen die berenmutsen niet tegen blijkbaar), maar om 10:00 stipt ging het van start... om er 20 minuten later mee te stoppen wegens een stortbui :D


Het wisselen is op zich wel geinig. Er is een muziekkorps bij en ze hebben de mascotte bij zich: een geit genaamd Baptiste X:


Na de wisseling van de wacht kregen we nog een korte rondleiding door La Citadelle. De Canadees die de rondleiding gaf sprak, zoals we van Fransen gewend zijn, belabberd Engels. Het klonk als een slechte imitatie van The Godfather, inclusief vage handgebaartjes...

's middags hebben we een rondje langs de bezienswaardigheden in de stad gelopen. Het centrum is erg klein, dus je bent er vrij snel doorheen. Enige nadeel is dat Vieux Quebec op een heuvel ligt, waardoor je veel omhoog moet klimmen...

We zijn eerst langs de Basilique-Cathedrale Notre-Dame-de-Quebec gegaan, maar deze bleek dicht te zitten, dus maar doorgelopen naar de Place Royale. Dit is een van de oudste delen van Quebec en doet erg Europees aan:

Op de Place Royale staat de Église Notre-Dame-des-Victoires, een kerk uit 1723:




Iets verderop ligt Maison Chevalier, een huis uit 1752, met erboven Chateau Frontenac, een hotel dat in 1893 geopend is. Het hotel is in 2000 verkocht voor 185 miljoen CA$ (122 miljoen euro):

Rond een uur of 3 hadden we alles in het oude centrum wel gezien. 's avonds zijn we terug gegaan om te eten en de verlichte stad te bekijken. Chateau Frontenac:


Het parlementsgebouw uit 1886, met de fontein ervoor:

En de Porte Saint-Louis uit 1871:


Morgen een ritje van 200 kilometer naar Montreal.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home