p

Eastcoast USA & Canada 2007

Wednesday, August 29, 2007

Dag 3 - Boston naar Trenton

Vandaag vroeg vertrokken vanuit Boston (07:30). Een lange dag richting Trenton: 500 kilometer. Eerst naar de K-Mart en de Target gegaan, waar Val een lading freaky lippenbalsems heeft kunnen kopen. Daarna doorgereden naar Salem. Salem staat bekend om de heksenuitdrijvingen van vroeger. Het dorpje wordt in alle boeken geroemd, maar wij vonden er weinig aan :(Dus maar doorgereden naar Kittery, waar een aantal factory outlets te vinden zijn. O.a. een winkel van Tommy Hilfiger waar sommige dingen belachelijk goedkoop zijn: poloshirts voor $16, t-shirts voor $8.In Nederland vragen ze er 4x zoveel voor.... Ratten zijn het.Vanaf Kittery zijn we langs de kustweg gereden, waarbij je onderweg een aantal oude vuurtorens tegenkomt.Eerst naar York met het Nubble lighthouse:


Toen via Ogunquit naar Kennebunkport, waar "Walker's Point", het zomerhuisje van George H. W. Bush staat:


En tot slot naar Cape Elizabeth, waar in Two Lights State Park een vuurtoren staat...


...en vervolgens langs de Portland Headlight uit 1787 komt:


We wilden eigenlijk de hele weg langs de kust afrijden tot aan Trenton, maar omdat het in alle kleine dorpjes erg druk was, bleek dat niet te gaan lukken (TomTom zei dat verwachte aankomsttijd nu al rond 20:15 zou liggen, omrijden via de kust zou nog minimaal een uur extra zijn)...Dus alleen Freeport nog meegepakt. Freeport is een stadje dat vrijwel alleen maar uit Factory Outlets bestaat. Er zitten weinig leuke winkels bij, op 1 na: LL Bean. Dit is het grootste outdoor mailorderbedrijf van Amerika en waarschijnlijk van de wereld. Ooit begonnen met de verkoop van een paar regenbestendige laarzen, nu een jaaromzet van $1.500.000.000! De Flagship Store in Freeport is al vanaf halverwege de jaren vijftig 24/7 geopend!

Vanaf LL Bean in 1 ruk doorgereden naar Trenton. Onderweg een paar stevige hoosbuien gehad, waarbij Amerikanen om de een of andere vage reden allemaal hun auto op de vluchtstrook parkeren. Het maakt ze niet uit wie er achter ze rijdt, al klap je er bovenop, remmen zullen ze: want er komt water uit de lucht :D

0 Comments:

Post a Comment

<< Home